Kynuté vanilkové řezy

Oblíbený moučník naší rodiny.


3.166x
150 min

Ingredience

těsto

2 ksvejce
40 gmáslo
60 mlmléko
20 gdroždí
1 lžičkacukr písek
200 gpolohrubá mouka

náplň 1

4 ksvejce
250 gmáslo
500 mlmléko
2 balíčkyvanilkový cukr
2 balíčkyvanilkový pudink v prášku

náplň 2

3 ksvejce
80 gmáslo
300 gcukr krupice
1 kstvaroh měkký
1 balíčekvanilkový cukr
30 gmleté mandle

Postup přípravy

Mouku dáme na vál, doprostřed vyhloubíme důlek, do něj rozdrobíme droždí, které přelijeme vlažným mlékem a zasypeme lžičkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Potom přidáme vejce, máslo a vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny kynout. Asi v 1dl mléka rozmícháme pudink. Zbylé mléko přivedeme k varu, rozpustíme v něm cukr a máslo, přilijeme pudink, asi minutu povaříme a necháme vychladnout. Vejce na náplň rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vmícháme do vychladlého pudinku. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do pudinkové hmoty. Zbývající máslo utřeme s cukrem, zbylými vejci a přidáme tvaroh s mandlemi. Těsto rozválíme na vymaštěný plech, potřeme tvarohem, na ten navrstvíme pudink a při 200°C pečeme přibližně 50 minut. Necháme vychladit a můžeme podávat.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kynuté vanilkové řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena