Kynuté šunkové knedlíky

Recept na nadýchané kynuté kulaté knedlíky se šunkou, které můžeme podávat k dušené zelenině, omáčkám nebo šťavnatým vepřovým pečením.


4.768x
90 min
4×

Postup přípravy

Nejdříve si odvážíme všechny ingredience. Mouku prosejeme a promícháme se solí. Šunku jemně usekáme a starší housku nakrájíme na jemné kostičky. Droždí rozetřeme s cukrem, zalijeme asi čtvrtinou vlahého mléka, promícháme s 1 lžící mouky a na teplém místě necháme vyběhnout kvásek.

Z mouky, kvásku, vajec a zbývajícího mléka vypracujeme hladké těsto, do kterého zapracujeme nakrájenou housku a šunku. Těsto zakryjeme utěrkou a necháme asi 30 minut kynout.

Z vykynutého těsta tvoříme pomocí polévkové lžíce kulaté knedlíky, které necháme na moukou posypaném válu ještě 10 minut nakynout. Knedlíky vaříme ve zvolna vroucí vodě z každé strany asi 5 minut. Hotové knedlíky propícháme vidličkou a ihned servírujeme.

Takto připravené nadýchané kynuté šunkové knedlíky jsou velmi chutnou přílohou k dušeným zeleninám, jako je například smetanový špenát nebo zelí. Výborně chutnají i k Vepřové pečeni na bylinkách.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynuté šunkové knedlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká