Vepřová pečeně na bylinkách

Vyzkoušejte velmi chutnou vepřovou pečínku na směsi bylinek s cibulí a výborně dochucenou omáčkou.


4.927x
120 min
8×

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme bylinkovou směs s cibulí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Lístečky rozmarýnu a bazalky jemně usekáme. Cibuli přelijeme olejem, vmícháme bylinky, sůl a pepř a vše rukou promneme tak, aby cibule zkřehla.

Vepřovou pečeni bez kosti očistíme a na horní straně ostrým nožem uděláme asi 5 - 6 nepříliš hlubokých zářezů. Maso vložíme do menšího pekáčku a do zářezů a bočních stran vetřeme bylinkou směs s cibulí. Pečeme zvolna, zakryté pokličkou za občasného přelévání vlastní šťávou doměkka. Podle potřeby pečeni podléváme vývarem.

Měkkou vepřovou pečeni vyjmeme, nakrájíme na plátky a uchováme na teple. Výpek necháme vysmahnout, zaprášíme hladkou moukou, kterou krátce orestujeme, podlijeme vývarem a dobře provaříme. Omáčku přecedíme přes husté síto a dochutíme mletým kmínem.

Vepřovou pečeni na bylinkovo-cibulové směsi podáváme s kynutými šunkovými knedlíky, rýží nebo vařenými bramborami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová pečeně na bylinkách

Zpět na recept