Vaření.czReceptyVepřová pečeně na bylinkách

Vepřová pečeně na bylinkách

Vyzkoušejte velmi chutnou vepřovou pečínku na směsi bylinek s cibulí a výborně dochucenou omáčkou.


4.927x
120 min
8×

Ingredience

2 kscibule
2 větvičkyrozmarýn
3 lístkybazalka
1000 gvepřová pečeně bez kosti
1 špetkašajvěj

podle potřeby

2-3 lžíceolej
vývar
hladká mouka

podle chuti

sůl
2 špetkymletý kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme bylinkovou směs s cibulí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Lístečky rozmarýnu a bazalky jemně usekáme. Cibuli přelijeme olejem, vmícháme bylinky, sůl a pepř a vše rukou promneme tak, aby cibule zkřehla. Vepřovou pečeni bez kosti očistíme a na horní straně ostrým nožem uděláme asi 5 - 6 nepříliš hlubokých zářezů. Maso vložíme do menšího pekáčku a do zářezů a bočních stran vetřeme bylinkou směs s cibulí. Pečeme zvolna, zakryté pokličkou za občasného přelévání vlastní šťávou doměkka. Podle potřeby pečeni podléváme vývarem. Měkkou vepřovou pečeni vyjmeme, nakrájíme na plátky a uchováme na teple. Výpek necháme vysmahnout, zaprášíme hladkou moukou, kterou krátce orestujeme, podlijeme vývarem a dobře provaříme. Omáčku přecedíme přes husté síto a dochutíme mletým kmínem. Vepřovou pečeni na bylinkovo-cibulové směsi podáváme s kynutými šunkovými knedlíky, rýží nebo vařenými bramborami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová pečeně na bylinkách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena