Kynuté placky z grilu s okurkovým salátem

Recept na chutnou přílohu, kterou si připravíme při zahradním grilování. Placky z grilu podáváme jako přílohu k masu a jako samostatný pokrm s okurkovým salátem.


4.714x
60 min

Ingredience

těsto

1 lžičkacukr
1 lžičkasůl
0.5 kostkydroždí
2 lžíceolivový olej
2 hrnkyhladká mouka
3 lžícebílý jogurt
0.7 hrnkuvlažná voda
1 špetkajedlá soda

salát

1 stroužekčesnek
200 mlzakysaná smetana
200 mlbílý jogurt
1 kssalátová okurka
1 hrstčerstvá pažitka

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na potření

100 gmáslo
1 lžícebylinky pískavice

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme těsto. Droždí utřeme se lžičkou cukru, dokud nevznikne hladká kašička, do které vmícháme 2 lžíce vlažné vody. Necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme do mísy a promícháme se lžičkou soli a špetkou jedlé sody. Pak spolu s jogurtem, vzešlým kváskem, olejem a vlažnou vodou vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 1 hodinu kynout. Máslo zahřejeme, necháme rozpustit a promícháme s drcenými bylinkami pískavice. Připravíme si okurkový salát. Oloupanou okurku (střední velikosti) nastrouháme nahrubo a přebytečnou šťávu vymačkáme. V míse promícháme zakysanou smetanu s jogurtem, česnekem, okurkou a pažitkou. Okurkový salát podle chuti osolíme, opepříme a necháme vychladit. Vykynuté těsto znovu prohněteme, rozdělíme na kousky a necháme ještě asi 15 minut vyběhnout. Z každého kousku těsta tvoříme naolejovanýma rukama placky, které pečeme na grilovací mřížce z obou stran dorůžova. Ještě horké placky ihned potřeme ochuceným máslem. Placky z grilu podáváme s vychlazeným okurkovým salátem jako chuťovku a také jako vegetariánskou večeři.


Grilování: Užitečné rady a tipy na přípravu skvělých pokrmů z grilu


Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu


Prodloužený víkend, krásné letní počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí grilovačku.


Sváteční


Grilujeme kuřecí maso: Perfektně propečené kuřecí špalíčky, stehna i špízy


Grilování při nižší či střední teplotě, dostatečně nahřátý a olejem potřený rošt, ale také použití termosondy pro kontrolu vnitřní teploty, to jsou základní předpoklady pro dobře propečené kuřecí maso. Přinášíme vám 8 receptů, které doporučujeme zařadit na grilovací seznam.


Grilujeme


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynuté placky z grilu s okurkovým salátem

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena