Vaření.czReceptyKynuté knedlíky se švestkami a šlehačkou

Kynuté knedlíky se švestkami a šlehačkou

Tradiční sladká tečka jako dezert nebo samostatné jídlo.


0.00x

Ingredience

200 gšvestky
400 gpolohrubá mouka
1 kostkakvasnice
200 mlmléko
1 vejce
1 špetkasůl
2 lžícemoučkový cukr
1 kelímekšlehačka

Postup přípravy

Do mléka rozdrobíme kvasnice a přidáme cukr, necháme vzejít kvásek, přidáme mouku, sůl, vejce a vypracujeme těsto.

Necháme vykynout na teplém místě. Rozdělíme těsto na díly a do každého dílu posadíme půlenou švestku.

Dobře zabalíme a necháme ještě chvíli kynout na pomoučeném vále. Vaříme deset minut v páře nebo ve vroucí vodě. Poté vyjmeme a propíchneme vudličkou, aby unikla pára.

Podáváme pocukrované a zdobené šlehačkou.

Výběr těch nejlepších receptů: Domácí knedlíky nasladko i naslano

Češi je milují - knedlíky na jakýkoliv způsob! Kynuté, bramborové, plněné uzeným i ovocem. Přinášíme vám výběr těch nejlepších receptů.

Výběr

user-icon

autor Veronika

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kynuté knedlíky se švestkami a šlehačkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Kuchařky
Mňam

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena