Tradiční sladká tečka jako dezert nebo samostatné jídlo.
200 g | švestky |
400 g | polohrubá mouka |
1 kostka | kvasnice |
200 ml | mléko |
1 | vejce |
1 špetka | sůl |
2 lžíce | cukr moučka |
1 kelímek | šlehačka |
Do mléka rozdrobíme kvasnice a přidáme cukr, necháme vzejít kvásek, přidáme mouku, sůl, vejce a vypracujeme těsto.
Necháme vykynout na teplém místě. Rozdělíme těsto na díly a do každého dílu posadíme půlenou švestku.
Dobře zabalíme a necháme ještě chvíli kynout na pomoučeném vále. Vaříme deset minut v páře nebo ve vroucí vodě. Poté vyjmeme a propíchneme vudličkou, aby unikla pára.
Podáváme pocukrované a zdobené šlehačkou.
Výběr těch nejlepších receptů: Domácí knedlíky nasladko i naslano
Češi je milují - knedlíky na jakýkoliv způsob! Kynuté, bramborové, plněné uzeným i ovocem. Přinášíme vám výběr těch nejlepších receptů.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena