Kynuté knedlíky se švestkami a šlehačkou

Tradiční sladká tečka jako dezert nebo samostatné jídlo.


0.00x

Postup přípravy

Do mléka rozdrobíme kvasnice a přidáme cukr, necháme vzejít kvásek, přidáme mouku, sůl, vejce a vypracujeme těsto.


Necháme vykynout na teplém místě. Rozdělíme těsto na díly a do každého dílu posadíme půlenou švestku.


Dobře zabalíme a necháme ještě chvíli kynout na pomoučeném vále. Vaříme deset minut v páře nebo ve vroucí vodě. Poté vyjmeme a propíchneme vudličkou, aby unikla pára.


Podáváme pocukrované a zdobené šlehačkou.


Výběr těch nejlepších receptů: Domácí knedlíky nasladko i naslano


Češi je milují - knedlíky na jakýkoliv způsob! Kynuté, bramborové, plněné uzeným i ovocem. Přinášíme vám výběr těch nejlepších receptů.


Výběr

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynuté knedlíky se švestkami a šlehačkou

Zpět na recept