Kynuté knedlíky se švestkami a mákem

Recept na lahodné kynuté knedlíky s klasickou švestkovou náplní.


3.02x
60 min

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, do něj dáme rozdrobené droždí a cukr, zalijeme trochou vlažného mléka a na teplém místě necháme vykynout. Poté přidáme cukr, mléko, sůl, vejce a zpracujeme vláčné a nelepivé hladké těsto. Necháme asi půl hodiny opět v teple kynout.

Poté těsto rozdělíme na dílky, vyválíme, hřbetem ruky zploštíme, poklademe omytými a dobře osušenými půlkami švestek, které jsme předtím obalili ve směsi moučkového cukru a máku. Zavineme a v dlaních zakulatíme do tvaru knedlíků.

Knedlíky vaříme v mírně osolené vodě 3 - 6 minut, až všechny vyplavou na povrch. Poté vyndáme a propíchneme vidličkou, aby unikla pára.

Kynuté knedlíky podáváme posypané mákem a moučkovým cukrem, přelité rozpuštěným máslem a smetanou.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynuté knedlíky se švestkami a mákem

Zpět na recept