Recept na knedlíky plněné jahůdkami nebo jiným ovocem.
1 lžíce | cukr |
sůl | |
1 ks | vejce |
2.5 dl | mléko |
20 g | droždí |
500 g | hrubá nebo polohrubá mouka |
podle chuti | |
---|---|
máslo | |
tvaroh | |
mletý cukr |
Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí s cukrem - kvásek necháme 15 minut kynout. Do mísy prosejeme mouku, přidáme vejce, špetky soli a kvásek, zbylé mléko a zpracujeme těsto. Necháme 30 minut kynout. Potom těsto rozválíme na vále, nakrájíme na čtverečky a obalíme jím ovoce. Necháme ještě 15 minut kynout na válu a pak zavaříme do vroucí osolené vody. Vaříme 3 - 5 minut, knedlíky otočíme a vaříme asi 3 minuty. Po vyjmutí knedlíky natrhneme vidličkou, aby se nesrazily. Podáváme s tvarohem, cukrem a máslem.
Sladké obědy do vaší kuchařky: 8 zaručených receptů na teplá sladká jídla
Teplé a sladké hlavní chody, které potěší nejen děti. Vždyť kdo by odolal buchtičkám se šodó, plněným bramborovým knedlíkům s ovocem nebo klasické žemlovce s jablíčky? Obědy ve sladké podobě jsou spíše českou specifikou, ale proč ne. Občas je každý z nás rád zařadí do jídelníčku. Zkuste tyto prověřené recepty.
Výběr těch nejlepších receptů: Domácí knedlíky nasladko i naslano
Češi je milují - knedlíky na jakýkoliv způsob! Kynuté, bramborové, plněné uzeným i ovocem. Přinášíme vám výběr těch nejlepších receptů.
autor Any
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena