Kynuté domácí knedlíky

Snadný recept na dobré domácí knedlíky.


5.08x
120 min
2×

Postup přípravy

Příprava kvásku: Do hrnečku ohřátého mléka přidáme lžičku cukru a rozdrobíme půl kostky kvasnic. Necháme v teple kvásek vzejít.

Příprava knedlíku: Do 0,5 kg hrubé mouky rozmícháme půl lžičky soli, přidáme 1 vejce, na kostičky nakrájený rohlík nebo housku, zalijeme připraveným kváskem a hněteme až se těsto spojí a pak ještě chvíli. Pokud je těsto moc husté nebo se lepí, přidáme mléko nebo naopak mouku. Mísu s těstem přikryjeme utěrkou a necháme hodinu a půl v teple vykynout.

Z vykynutého těsta vytvoříme tři stejně velké knedlíky dlouhé do 20 cm a o průměru okolo 6 cm. Knedlíky dáme vařit do osolené vody. Vaříme z jedné strany 7 minut a z druhé strany 6 minut. Čím je knedlík větší, tím se musí vařit déle. Uvařený knedlík vyndáme a propícháme špejlí.

Kynuté domácí knedlíky podáváme jako chutnou přílohu k různým masům s omačkami.

Videopostup na poctivý domácí knedlík zde

user-icon

autor beryp


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynuté domácí knedlíky

Zpět na recept