Kynuté buchty

Buchty jako od babičky. Pečené v pekáčku a plněné povidly.


3.6292x
90 min
9×

Postup přípravy

Do vlažného mléka přidáme trochu cukru a droždí. Připravíme si tak kvásek. Obě másla necháme zvlášť rozpustit. Mouku prosejeme do mísy. Přidáme do ní sůl, vanilkový cukr, zbytek krupicového cukru, vejce, teplé mléko, rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek. Všechno vypracujeme v hladké těsto, které necháme asi 40 minut vykynout na teplém místě.

Vykynuté těsto vyválíme a vykrájíme z něj kolečka, která naplníme povidly. Ta zabalíme, potřeme rozpuštěným máslem a skládáme na vymaštěný plech. Na plechu buchty necháme asi 15 minut vykynout. Troubu předehřejeme na 180 °C a buchty v ní pečeme 20 - 30 minut.

Před podáváním posypeme buchty moučkovým cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynuté buchty

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena