Název receptu je trochu matoucí, ale jedná se o pokrm z kuřecího. Je jednoduchý a stojí za vyzkoušení.
Hodnocení
3.5
/ 5 (8x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Na obalení
Vejce2 ks
Strouhanka
Hrubá mouka
Ostatní
Máslo80
Kuřecí řízek4 ks
Podle potřeby
Olej na smažení
Postup přípravy
Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a rozklepeme pomocí paličky do šířky. Obložíme hranolky ztuhlého másla a osolíme. Volné konce masa přeložíme přes máslo a upevníme párátky, aby máslo při pečení nevytékalo.
Kyjevské kotlety obalíme v hrubé mouce, rozšlehaném vajíčku se solí a v proseté strouhance.
Masové balíčky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.
Takto připravené kyjevské kotlety podáváme s bramborovou kaší a doplníme oblíbenou studenou omáčkou.
kdysi jsem vložila recept kyjevský kotlet podle norem,pro zajímavost si přečtěte,kde nám ho také připravili,tohle není kritika,podobných receptů je plno ,každý vkládá ten svůj a tenhle stojí za vyzkoušení