Květákový nákyp

Jiná a chutná verze nákypu.


4.714x
45 min
1×

Ingredience

sůl
4 ksvejce
40 gmáslo
tuk
kmín
1 kskvěták
150 ghouby
1 ksmalá cibule
60 ghladká mouka

na ozdobu

čerstvá petrželka

Postup přípravy

Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a uvaříme ve slané vodě do poloměkka.

Očištěné a nakrájené houby vložíme na nasekanou cibulku zpěněnou na tuku, osolíme, okmínujeme a podusíme.

Žloutky lehce osolíme, utřeme s máslem, přidáme mouku, udušené prochladlé houby, růžičky květáku a nakonec sníh z bílků. Květákový nákyp pečeme ve vymaštěném pekáči.

Na talířích květákový nákyp posypeme petrželkou a podáváme se šťouchanými bramborami a salátem.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Květákový nákyp

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.