Květákový nákyp

Jiná a chutná verze nákypu.


4.714x
45 min
1×

Ingredience

sůl
4 ksvejce
40 gmáslo
tuk
kmín
1 kskvěták
150 ghouby
1 ksmalá cibule
60 ghladká mouka

na ozdobu

čerstvá petrželka

Postup přípravy

Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Očištěné a nakrájené houby vložíme na nasekanou cibulku zpěněnou na tuku, osolíme, okmínujeme a podusíme. Žloutky lehce osolíme, utřeme s máslem, přidáme mouku, udušené prochladlé houby, růžičky květáku a nakonec sníh z bílků. Květákový nákyp pečeme ve vymaštěném pekáči. Na talířích květákový nákyp posypeme petrželkou a podáváme se šťouchanými bramborami a salátem.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Květákový nákyp

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena