Květák a mrkev očistíme a v osolené vodě s kmínem uvaříme doměkka. Uvařený květák vyjmeme z vývaru a rozebereme na růžíčky, mrkev nakrájíme na plátky. Vývar použijeme na přípravu kuskusu. Kuskus promícháme se 3 lžícemi oleje, zalijeme 1,5 hrnku horkého vývaru z květáku, zakryjeme folií a necháme nabobtnat. Očištěnou jarní cibuli nakrájenou na kolečka necháme na oleji zesklovatět. Pak vmícháme kari koření a směs krátce orestujeme. Do tohoto základu vmícháme připravený kuskus, růžičky květáku a mrkev. Směs ochutíme solí a pepřem a zjemníme lžící másla. Květákový kuskus na kari rozdělíme na porce, ozdobíme čerstvou pažitkou a ihned podáváme.
Rychlá příloha i chuťovka: Kuskusové placičky krok za krokem
Celozrnný kuskus, vejce a bylinky. Tak málo stačí k přípravě chutných placiček, které podáváme jako přílohu i chuťovku. Určitě stojí za vyzkoušení. Podrobný FOTORECEPT.

Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena