Květákové ragú

Recept na levný a chutný vegetariánský hlavní chod.


3.45x
30 min

Ingredience

30 gmáslo
6 ksbrambory
2 lžícehořčice
1 kskvěták
2 ksjarní cibulka
1 hrneksmetana na vaření

podle chuti

sůl
mletý barevný pepř

Postup přípravy

Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a uvaříme ve slané vodě, poté květák necháme okapat. Brambory oloupeme a nakrájíme na drobnější kostičky.

V pánvi rozehřejeme máslo a krátce osmahneme brambory. Zalijeme smetanou tak, aby brambory nebyly zcela ponořené, jen asi do 3/4. Přidáme lžíci až dvě oblíbené hořčice a cca 15 minut podusíme za občasného zamíchání. Měkké brambory osolíme, opepříme a přidáme růžičky květáku. Společně prohřejeme a dochutíme.

Květákové ragú rozdělíme na talíře, posypeme drobně nakrájenou čerstvou jarní cibulkou, pažitkou či jinou bylinkou a podáváme.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Květákové ragú

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.