Květákové kari

Lehká a dietní příloha z květáku, zdravého kari koření a další zeleniny. Jídlo můžeme použít jako hlavní chod nebo salát a přílohu. Zeleninu v pokrmu můžete obměňovat.


3.2193x
60 min
1×

Postup přípravy

Květák očistíme a rozebereme na jednotlivé růžičky. Ty namočíme na 20 minut do octové nebo slané vody, abychom se zbavili drobného hmyzu.
Připravený květák uvaříme v osolené vodě skoro doměkka. Vyjmeme jej z vývaru a necháme jej okapat. Vývar zcedíme, budeme jej ještě potřebovat.

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Chilli papričku a papriku zbavíme jádřince a peciček a nakrájíme je na drobné kostičky. Rajčata omyjeme, spaříme, oloupeme a dužninu nakrájíme na malé kousky.

V hrnci rozpálíme olivový olej, zeleninu na něm zprudka orestujeme, přidáme kari koření a skořici, necháme vše prohřát a pak směs zalijeme 200 - 300 ml květákového vývaru a osolíme. Zeleninu podusíme.
Květák nakrájíme na menší růžičky a přidáme jej k zelenině. Společně směs dusíme dalších 3 - 5 minut.

Podáváme teplé.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Květákové kari

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena