Recept na výbornou krémovou polévku z květáku a pórku. Krásně zahřeje i dodá pocit sytosti.
30 g | máslo |
125 ml | smetana |
1 ks | pórek |
1 ks | květák |
0.5 lžičky | mletý bílý pepř |
1 l | vývar z květáku |
podle chuti | |
---|---|
sůl |
Menší květák rozdělíme na růžičky, omyjeme a dáme vařit v osolené vodě. Velký pórek nakrájíme nadrobno. V druhém hrnci na másle podusíme nakrájený pórek. Když je pórek měkký, přidáme uvařený pokrájený květák a zalijeme vodou, ve kterém se květák vařil. Polévku krátce povaříme. Přidáme mletý bílý pepř a dochutíme solí. Polévku rozmixujeme v klasickém mixéru, který polévku promixuje lépe než tyčový mixér. Přidáme smetanu a dohladka promixovanou polévku necháme ještě krátce povařit. Květáko-pórkovou krémovou polévku ihned podáváme.
Květák nemusí být nudnou surovinou: Vyzkoušejte 8 rychlých receptů
Rychlé a levné recepty z květáku, kterým neodoláte. Dozlatova osmažený, zapékaný v bešamelu, květák marinovaný či v podobě karbanátků. Který recept si oblíbíte vy?
autor cubeec
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena