Květáková polévka s rostlinnou smetanou

Recept na hustou květákovou polévku s rostlinnou smetanou.


0.00x
45 min

Ingredience

1 kskvěták
2 ksmrkev
2 ksbrambory
1 lžičkakmín
1 kscibule
2 stroužkyčesnek prolisovaný
1.5 lzeleninový vývar
120 mlrostlinná alternativa smetany

podle chuti

1 lžičkasůl, pepř

Postup přípravy

Na pánvi na oleji zpěníme cibulku a prolisovaný česnek. Následně přidáme oloupanou a na kostičky nakrájenou mrkev a očištěný a na růžičky rozebraný květák, přidáme kmín a chvilku orestujeme. Poté zalijeme zeleninovym vývarem a přidáme očištěné a nakrájené brambory.


Květákovou polévku vaříme zhruba 15-20 minut do změknutí brambor. Do polévky na závěr přidáme rostlinnou smetanu, osolíme, opepříme a rozmixujeme mixérem na jemné pyré.


Brokolice - zelená příbuzná květáku s obdivuhodnými vlastnostmi


Zelenina, která své popularity dosahuje až v posledních letech. Zcela jistě patří mezi nejprospěšnější zeleninu, která lidský organismus nejen zásobuje důležitými vitamíny a prvky, ale je velkým pomocníkem v boji s nadváhou. Teď si dovolím mluvit pouze za sebe, ale mně určitě chutná více, než květák. Možná je to proto, že tuto zeleninu jsem ochutnala až v dospělosti.


Brokolice


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Květáková polévka s rostlinnou smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.