Recept na hustou květákovou polévku s rostlinnou smetanou. Budete překvapeni, jak je lahodná.
1 ks | květák |
2 ks | mrkev |
2 ks | brambory |
1 lžička | kmín |
1 ks | cibule |
2 stroužky | česnek prolisovaný |
1.5 l | zeleninový vývar |
120 ml | rostlinná alternativa smetany |
podle chuti | |
---|---|
1 lžička | pepř a sůl |
Na pánvi na oleji zpěníme cibulku a prolisovaný česnek. Následně přidáme oloupanou a na kostičky nakrájenou mrkev a očištěný a na růžičky rozebraný květák, přidáme kmín a chvilku orestujeme. Poté zalijeme zeleninovym vývarem a přidáme očištěné a nakrájené brambory.
Květákovou polévku vaříme zhruba 15-20 minut do změknutí brambor.
Do polévky na závěr přidáme rostlinnou smetanu, osolíme, opepříme a rozmixujeme mixérem na jemné pyré. Polévka bude krásně jemná.
Květáková polévka s rostlinnou smetanou skvěle chutná samotná, ale pro větší sytost můžeme přidat třeba chlebové krutony.
Květák nemusí být nudnou surovinou: Vyzkoušejte 8 rychlých receptů
Rychlé a levné recepty z květáku, kterým neodoláte. Dozlatova osmažený, zapékaný v bešamelu, květák marinovaný či v podobě karbanátků. Který recept si oblíbíte vy?
Chutně připravený květák? Zkuste tyhle květákové karbanátky!
Květákové karbanátky jsou levné, ale přitom velmi chutné a vděčné. Dnes vám jejich přípravu ukážeme krok za krokem, takže je zvládne opravdu každý.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena