Květákový krém s dýní

Recept na zeleninovou krémovou polévku, která má jen minimum kalorií.


4.04x
30 min

Ingredience

1-2 stroužkyčesnek
2-3 lžícemáslo
1 kscibule
1.5 lvoda
2 hrnkykvěták
1 kelímekzakysaná smetana
1 špetkamuškátový oříšek
2 špetkymletý barevný pepř
1 lžičkasušená petrželka
1 hrnekdýně hokkaidó
1-2 lžičkykoření Horalka

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Malý květák očistíme a rozdělíme na malé růžičky. Budou stačit cca 2 menší hrnky květákových růžiček. Dýni rozpůlíme, vydlabeme měkký střed a nakrájíme na malé kostky. Bude stačit 1 hrnek dýně. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

V hrnci rozehřejeme máslo a cibulku osmahneme. Přihodíme květák, dýni a lehce orestujeme. Poté zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem, osolíme, přidáme špetku muškátového oříšku, stroužek česneku a koření. Polévku povaříme cca 10 - 15 minut.

Polévku tyčovým mixérem rozmixujeme, přidáme zakysanou smetanu pokojové teploty, podle chuti sůl, pepř, petrželku a znovu promixujeme.

Květákový krém s dýní podáváme horký, můžeme přidat krutonky, ale i bez nich je polévka dobrá. Já ji mám ráda ještě v kombinaci s nivou - stačí ji nastrouhaným sýrem před podáváním lehce posypat.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Květákový krém s dýní

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.