Květák s bešamelem

Recept na levné, zdravé, ale vynikající jídlo.


2.9825x
45 min

Ingredience

60 gmáslo
1 ksžloutek
2 dlmléko
200 gementál
1 kskvěták
3 lžícehladká mouka
100 guzené maso

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

máslo na vymazání

Postup přípravy

Ementál rozdělíme na dvě poloviny. První nakrájíme na hranolky a druhou nastrouháme. Stejným způsobem připravíme uzené maso.

Dobře omytý květák krátce povaříme v osolené vodě a potom ho protkneme hranolky sýra a uzeného masa. Z másla a mouky připravíme světlejší jíšku, zalijeme ji mlékem a asi 10 minut provaříme. Potom přidáme nastrouhaný ementál a uzené maso, necháme prochladnout. Do směsi vmícháme žloutek, sůl a pepř.

Květák vložíme do vymazaného pekáčku, zalijeme připraveným bešamelem a ve vyhřáté troubě pečeme asi 10 - 15 minut, dokud se neutvoří zlatavá kůrka.

Květák s bešamelem podáváme s dobrým bílým vínem. Uzené maso lze vynechat, v tom případě bude pokrm vegetariánský.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Květák s bešamelem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena