Recept na trochu jiné knedlíčky do polévky.
3 stroužky | česnek |
1 ks | vejce |
1 ks | cibule |
6 kostek | droždí |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
petrželka | |
majoránka | |
libeček | |
mletý kmín | |
podle potřeby | |
strouhanka | |
sádlo |
Na sádle si zpěníme nasekanou cibuli a přidáme kvasnice, které necháme rozpustit. Přidáme podle chuti majoránku, kmín, pepř, prolisovaný česnek a sůl. Odstavíme a necháme vychladit. Do vychladlé směsi vmícháme vejce, libeček a postupně přisypáváme strouhanku. Dáme jí jen tolik, aby se z hmoty daly válet kuličky. Kvasnicové knedlíčky zavařujeme do hotového vývaru, až knedlíčky vyplavou nahoru, tak je hotovo. Polévka s kvasnicovými knedlíčky je nejlepší druhý den. Knedlíčky se v ní krásně naleží a je úžasná.
Zavářky do polévek: Zkuste domácí nudle, játrové knedlíčky i nočky se sýrem
Zavářky a vložky polévku nejen zahustí, ale také zvýší její výživnost a sytivost. Pojďme se společně naučit základní strouhání, domácí nudle, knedlíčky, noky i nudle z palačinkového těsta.
Pomalu tažený vývar jako nejlepší životabudič
Poctivý vývar vyžaduje čas a pomalé vaření, díky němuž dosáhne své síly a plné chuti. Hodí se do všech polévek, omáček, ale i jako základ pod pečené maso, při přípravě rizota a dalších pokrmů, které potřebují chvíli k dušení a prolnutí chutí. Vývar, kterému nechybí "štáva", jak na to? Zkuste naše prověřené recepty.
autor Martina Hájková
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena