Kuskusové kedlubny s krůtím masem

Recept na kedlubny naplněné masem a kuskusem. Vegetariáni mohou vynechat maso a kuskus připraví se zeleninovým vývarem.


4.327x
60 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
4 kskedlubna
2 ksjarní cibulka
25 gtvrdý sýr
150 gkrůtí prsa
50 gpředvařený kuskus

podle potřeby

2 lžíceolivový olej
75 mlkuřecí vývar

Postup přípravy

Menší kedlubny očistíme podle potřeby, odřízneme vršek a opatrně vydlabeme střed. Kuskus připravíme podle návodu v kuřecím vývaru. Čisté maso nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli očistíme s česnekem a nakrájíme nadrobno. Na oleji osmažíme česnek s cibulí, přidáme nakrájené maso a smažíme do změknutí s podléváním vývaru po troškách. Kedlubny vložíme do vroucí vody a uvaříme na skus. Osmažené maso dochutíme solí, pepřem a promícháme s hotovým kuskusem. Kedlubny naplníme kuskusovou směsí a posypeme strouhaným sýrem. Kedlubny vložíme na pekáček vedle sebe a pečeme asi 15 - 20 minut dozlatova v troubě rozehřáté na 165 °C. Kuskusové kedlubny s krůtím masem podáváme jako dietnější hlavní chod.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuskusové kedlubny s krůtím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena