Kuskusové kedlubny s krůtím masem

Recept na kedlubny naplněné masem a kuskusem. Vegetariáni mohou vynechat maso a kuskus připraví se zeleninovým vývarem.


4.327x
60 min

Postup přípravy

Menší kedlubny očistíme podle potřeby, odřízneme vršek a opatrně vydlabeme střed. Kuskus připravíme podle návodu v kuřecím vývaru. Čisté maso nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli očistíme s česnekem a nakrájíme nadrobno.

Na oleji osmažíme česnek s cibulí, přidáme nakrájené maso a smažíme do změknutí s podléváním vývaru po troškách. Kedlubny vložíme do vroucí vody a uvaříme na skus. Osmažené maso dochutíme solí, pepřem a promícháme s hotovým kuskusem.

Kedlubny naplníme kuskusovou směsí a posypeme strouhaným sýrem. Kedlubny vložíme na pekáček vedle sebe a pečeme asi 15 - 20 minut dozlatova v troubě rozehřáté na 165 °C.

Kuskusové kedlubny s krůtím masem podáváme jako dietnější hlavní chod.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuskusové kedlubny s krůtím masem

Zpět na recept