Kuskus připravíme podle návodu na obalu, může se lišit. V tomto receptu jsem použila kuskus, který předem promícháme se 3 lžícemi oleje a vegetou. Ve vedlejším hrnci přivedeme vodu k varu (asi 250 ml). Vodu přilijeme ke kuskusu a za stálého míchání vidličkou prohřejeme. Přikryjeme pokličkou a necháme 2 minuty bobtnat. Poté přidáme máslo a ještě asi 3 minuty na mírném plameni zahříváme (za stálého míchání). Odstavíme a necháme chvíli odležet.
Na pánvi si osmahneme na lžíci oleje půl balíčku zeleniny a přidáme sójovou omáčku. Připravujeme tak dlouho, dokud není zelenina měkká.
Zeleninu vsypeme ke kuskusu, vmícháme zakysanou smetanu a podle chuti dosolíme.
Kuskusovou kaši podáváme jako přílohu, ale klidně i hlavní chod. Jen doplníme zeleninovým salátem apod.