Kuskus s tuňákem

Kuskus podávaný za studena. Lehká večeře je za pár minut na stole.


4.130x
30 min
1×

Postup přípravy

Základem receptu je celozrnný kuskus, který připravíme velmi jednoduše. Nasypeme ho do větší misky a zalijeme vroucí vodou. Už v tuto chvíli přisypeme bylinkovou sůl pro ochucení a vmícháme asi lžíci až dvě extra panenského olivového oleje. Přikryjeme pokličkou a necháme 10 - 15 minut stát (nabobtnat).

Mezitím si otevřeme konzervu tuňáka a slijeme olej. Z půlky většího citronu vymačkáme šťávu. Smetanu na vaření promícháme s práškem "pasta carbonara", který se běžně používá na přípravu špaget, krátce prohřejeme, aby se směs rozpustila.

Připravený kuskus promícháme s tuňákem. Vmícháme smetanový základ, zakapeme citronovou šťávou, sójovou omáčkou a důkladně promícháme. Nakonec přidáme tuniské koření safron (sušené červené kousíčky šafránu). Ještě jednou promícháme.

Kuskus s tuňákem podáváme jako studený hlavní chod. Nejlépe se hodí na večeři. Můžeme doplnit zeleninou, olivami apod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuskus s tuňákem

Zpět na recept