Kuskus s tuňákem

Kuskus podávaný za studena. Lehká večeře je za pár minut na stole.


4.130x
30 min
1×

Postup přípravy

Základem receptu je celozrnný kuskus, který připravíme velmi jednoduše. Nasypeme ho do větší misky a zalijeme vroucí vodou. Už v tuto chvíli přisypeme bylinkovou sůl pro ochucení a vmícháme asi lžíci až dvě extra panenského olivového oleje. Přikryjeme pokličkou a necháme 10 - 15 minut stát (nabobtnat). Mezitím si otevřeme konzervu tuňáka a slijeme olej. Z půlky většího citronu vymačkáme šťávu. Smetanu na vaření promícháme s práškem "pasta carbonara", který se běžně používá na přípravu špaget, krátce prohřejeme, aby se směs rozpustila. Připravený kuskus promícháme s tuňákem. Vmícháme smetanový základ, zakapeme citronovou šťávou, sójovou omáčkou a důkladně promícháme. Nakonec přidáme tuniské koření safron (sušené červené kousíčky šafránu). Ještě jednou promícháme. Kuskus s tuňákem podáváme jako studený hlavní chod. Nejlépe se hodí na večeři. Můžeme doplnit zeleninou, olivami apod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuskus s tuňákem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena