Kuskus s kuřecím masem v lilku

Kuskus s kuřecím masem v lilku lahodí nejen oku. Recept na moc dobrý hlavní chod.


3.58x
45 min

Postup přípravy

Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostičky. Jarní cibulku a medvědí česnek nasekáme nadrobno, olivy na kolečka. Lilek omyjeme a nakrájíme na kolečka vysoká asi 5 cm. Vnitřek vydlabeme a nakrájíme na malé kousky.

Kuskus zalijeme vařící vodou a necháme 10 minut stát přiklopený pokličkou. Na toto množství postačí necelé 2 dl vody. Pokud zbude po odstátí přebytečná voda, slijeme ji.

Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla, 2 lžíce oleje a maso lehce opečeme. Po pár minutách přidáme jarní cibulku, dužinu z lilku a za občasného míchání doděláme, dokud maso není hotové.

Připravenou směs smícháme s kuskusem, olivami, citronovou šťávou a lžící oleje. Osolíme a opepříme.

Na plech vyložený pečícím papírem položíme vydlabané kolečka z lilku a naplníme je kuskusovou směsí. Použijeme jí jen tolik, aby byly lilky naplněné. Kuskus s kuřecím masem v lilku pečeme ve vyhřáté troubě na 170 ˚C necelých 30 minut.

Po upečení kuskus s kuřecím masem v lilku opatrně podebereme, aby směs nevypadla, takto přendáme na talíře. Podáváme se zbylým kuskusem.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuskus s kuřecím masem v lilku

Zpět na recept