Kuřecí závitky s hlívou ústřičnou

Vyzkoušejte recept na pečené závitky z kuřecích stehen s náplní z hlívy ústřičné. Pokrm podáváme jako hlavní chod s bramborem a zeleninou.


3.73x
60 min

Postup přípravy

Kuřecí stehna očistíme a vykostíme tak, aby na nich zůstala kůže. Vnitřní část stehna bez kůže lehce naklepeme. Maso ze všech stran osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme asi 20 minut v chladu odležet.

Mezitím si připravíme náplň. Oloupanou cibuli a česnek jemně usekáme a hlívu ústřičnou nakrájíme nadrobno. Na oleji necháme zesklovatět cibulku s česnekem, pak vmícháme hlívu a směs ochutíme kmínem, solí, pepřem a worchestrem. Vše za stálého míchání restujeme asi 5 minut a odstavíme z tepla. Nakonec do směsi vmícháme čerstvou petrželku.

Kuřecí stehenní plátky naplníme směsí a sepneme jehlami nebo párátky tak, aby kůže zůstala na povrchu závitků. Pak závitky zprudka opečeme ze všech stran na oleji, přendáme je do zapékací mísy, podlijeme vývarem a vložíme do trouby. Pečeme asi při 180 °C přibližně 35 - 40 minut dozlatova. Během pečení závitky obracíme přeléváme vypečenou šťávou.

Kuřecí závitky plněné hlívou ústřičnou podáváme s vařeným bramborem
nebo bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí závitky s hlívou ústřičnou

Zpět na recept