Vyzkoušejte recept inspirovaný indickou kuchyní na přípravu kuřecích horních stehýnek s rajčaty, paprikou a voňavým kořením.
Hodnocení
4.8
/ 5 (23x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Česnek4 stroužky
Cibule3 ks
Čerstvý zázvor1 lžíce
Čerstvý koriandr1/2 hrstě
Mletá sladká paprika1 a 1/2 lžíce
Cherry rajče500-600 g
Mletá kurkuma1/2 lžičky
Mleté chilli koření1-2 lžičky
Paprika různobarevná3 ks
Garam masala1 lžička
Zakysaná smetana light200 ml
Kuřecí horní stehna800-1000 g
Podle potřeby
Olej
Vývar
Podle chuti
Sůl
Citronová šťáva
Mletý černý pepř
Drcený římský kmín
Postup přípravy
Kuřecí horní stehýnka s kůží dobře očistíme, osušíme, osolíme a opepříme.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Barevné papriky zbavíme jadérek a nakrájíme na stejné menší kousky. Omytá rajčátka nakrájíme na čtvrtky.
Zázvor a česnek nasekáme najemno. Čerstvý koriandr nasekáme.
Na oleji zprudka opečeme stehna z obou stran dozlatova. Pečeme nejdříve kůží dolů a poté je otočíme.
Opečená stehna přendáme na talíř a na výpeku orestujeme cibuli s česnekem a zázvorem, které za stálého míchání necháme zesklovatět. Pak směs ochutíme veškerým kořením (sladkou mletou paprikou, mletým chilli, kořením garam masala, mletou kurkumou, špetkou římského kmínu) a vše krátce opečeme. Jakmile se koření rozvoní, vmícháme nakrájená rajčata a krátce je podusíme.
Poté vmícháme nakrájené papriky a vložíme opečená stehna. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a zvolna podusíme doměkka.