Rychlé a chutné. A pokud umíte dobře šoulet, máte vyhráno.
Hodnocení
3.1
/ 5 (278x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Vejce3 ks
Grilovací koření
Kuřecí stehno2 ks
Šoulet400 g
Postup přípravy
Šoulet připravíme obvyklým způsobem. Houbami nešetříme.
Stehna očistíme, lehce posypeme grilovacím kořením a ugrilujeme. Stehna necháme vychladnout.
Do šouletu přimícháme 3 celá vejce. Stehna v něm obalíme a dopékáme asi 30 minut zakryté.
Recept je vhodný, když má každý chuť na něco jiného. Ve fantazii se meze nekladou.
Šoulet se ruzní dle oblasti kde se vaří.Základem jsou kroupy hrách celý,mohou být také fazole. Hodně osmažené cibulky a hlavně česnek rozmačkaný,pepř a majoránka,dle chuti sul. Houby jsou možné ale nebývá to často. No a vejce. Možná,že je tam dáváte,ale...Přečtěte si židovskou kuchařku a uvidíte. No aby byl šoulet opravdu košer,tak k tomu má ještě hodně daleko. Žádný věřící žid by to u Vás bohužel nemohl jíst.K tomu je potřeba košer kuchyně ,košer nádobí a pro našeho člověka prostě nemožné.Vše najdete na internetu. Jde o náboženskou věc,.Nebo mužede košer šoulet jíst v Praze v restauraci na židovské obci kde jsou k tomu splněny všechny podmínky a je tam v kuchyni náboženský dohled. Tyto řádky jsem napsal jen pro info.Určitě ten váš pokrm bude chutný. Pavel.
doktor
Re: neznám
Ahoj Katko,není divu,
šoulet je posvátné židovské jídlo,které se jí v době půstu o svátcí Vánočních.Musí dle Židů být.tzv."košer".
Příprava je jednoduchá.
Namoč přes noc veliké kroupy do jemně osolené vody.
Naráno dej vařit dokud nezměknou dle tvé chuti/radši tvrdší/.Přes noc taky nalož sušené houby do čisté vody vlažné při pokojové teplotě.Smíchej.Přiměřeně dle chuti posyp mletým černým pepřem.
Dej to smíchané provařit.
Pak do toho klepni 2-3 celá vejce,pořádně zamíchej/já přidávám plátky česneku/zakryj alobalem nebo poklicí,za 30 min dle sporáku máš"košer" šoulet.
Chutná perfektně,trochu nadýmá.
Na to nadýmání mají Židové speciální výraz,ale teď si nevzpomenu.
Ahoj a napiš,prosím.