Kuřecí stehna po falcku

Zapečená stehýnka na víně se zelím a přelitá jemnou omáčkou. Vynikající oběd pro slavnostní chvíle.


4.837x
75 min
3×

Ingredience

2 lžíceolej
sůl
1 kscibule
100 mlbílé víno
mletý pepř
4 kskuřecí stehna

příloha

sůl
1 lžícemáslo
2 kscibule
5 kuličekjalovec
2 lístkybobkový list
mletý pepř
800 gkysané zelí
5 kuličekcelý černý pepř
100 mlrulandské víno

omáčka

1 lžičkasolamyl
125 mlkuřecí vývar

na obalení

2 ksžloutek
2 lžícepolotučná hořčice

Postup přípravy

Kuřecí stehna osolíme a opepříme. Pro rychlejší přípravu je můžeme v kloubu rozdělit. Stehýnka důkladně obalíme ve směsi žloutků a hořčice. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Rozpálíme olej a obalené kousky kuřete opečeme ze všech stran. Přidáme cibuli a krátce ji osmahneme. Stehýnka podlijeme vínem a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 50 minut. Několikrát během pečení stehýnka otočíme. Cibule oloupeme a nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme máslo a cibule orestujeme. Přidáme kysané zelí, zalijeme vínem, okořeníme a za občasného promíchání dusíme asi 40 minut. Kuřecí stehýnka vyjmeme z pekáče a udržujeme je teplá. Do výpeku přilijeme vývar a uvedeme do varu. Solamyl rozmícháme s troškou vody, zahustíme jím omáčku a provaříme. Stehýnka i zelí rozdělíme na talíře. Stehýnka přelijeme omáčkou. Jako přílohu ke kuřecím stehýnkům po falcku podáváme bramborové knedlíky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí stehna po falcku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena