Kuřecí stehna po falcku

Zapečená stehýnka na víně se zelím a přelitá jemnou omáčkou. Vynikající oběd pro slavnostní chvíle.


4.837x
75 min
3×

Postup přípravy

Kuřecí stehna osolíme a opepříme. Pro rychlejší přípravu je můžeme v kloubu rozdělit. Stehýnka důkladně obalíme ve směsi žloutků a hořčice.
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme.

Rozpálíme olej a obalené kousky kuřete opečeme ze všech stran. Přidáme cibuli a krátce ji osmahneme. Stehýnka podlijeme vínem a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 50 minut. Několikrát během pečení stehýnka otočíme.

Cibule oloupeme a nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme máslo a cibule orestujeme. Přidáme kysané zelí, zalijeme vínem, okořeníme a za občasného promíchání dusíme asi 40 minut.

Kuřecí stehýnka vyjmeme z pekáče a udržujeme je teplá. Do výpeku přilijeme vývar a uvedeme do varu. Solamyl rozmícháme s troškou vody, zahustíme jím omáčku a provaříme.

Stehýnka i zelí rozdělíme na talíře. Stehýnka přelijeme omáčkou. Jako přílohu ke kuřecím stehýnkům po falcku podáváme bramborové knedlíky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí stehna po falcku

Zpět na recept