Kuřecí směs s chřestem

Snadný recept na přípravu kuřecího masa s chřestem a chutí citronu a zázvoru. Masovou směs s chřestem podáváme jako hlavní chod s jasmínovou rýží.


3.810x
35 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
2 kscibule
200-250 mlkuřecí vývar
500 gkuřecí prsa
1 lžičkačerstvý zázvor
1 lžičkakukuřičný škrob
500 gzelený chřest
1-2 lžíceomáčka teriyaki

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
citronová šťáva
mletý černý pepř

Postup přípravy

Kuřecí prsa očistíme, zlehka naklepeme a nakrájíme na kousky. Maso mírně osolíme a opepříme. Chřest omyjeme, odkrojíme spodní dřevnaté konce stonků a nakrájíme na špalíčky asi 1,5 cm dlouhé. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné kostičky a oloupaný česnek nasekáme nadrobno. Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme. Ve 2 - 3 lžících vody rozmícháme kukuřičný škrob. Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibulku s česnekem a zázvorem. Pak přidáme nakrájený chřest a při střední teplotě za stálého míchání vše restujeme, dokud chřest nebude akorát na skus. V hluboké pánvi na oleji opečeme při střední teplotě kousky kuřecího masa doměkka. Pak k masu vmícháme orestovaný chřest a vše za stálého míchání podlijeme vývarem. Kuřecí směs ochutíme omáčkou teriyaki a zahustíme máčeným kukuřičným škrobem. Vše krátce povaříme do zhoustnutí a podle chuti osolíme a okyselíme čerstvou citronovou šťávou. Kuřecí směs s chřestem rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme s jasmínovou rýží.

Dokonale připravená vajíčka - 6 receptů, které z vaší snídaně udělají nejlepší část dne


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí směs s chřestem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena