Kuřecí salát s broskví a šlehačkou

Tenhle kuřecí salát za studena je chutný předkrm před lehkým obědem.


2.9101x
45 min
1×

Postup přípravy

Kuřecí prsa očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na malé kostičky. Na rozpáleném oleji je zprudka orestujeme a odstavíme. Pak si očistíme a zbavíme jadřinců jablka. Zároveň očistíme i okurky. Hlávkový salát omyjeme a rozebereme na jednotlivé plátky. Broskve si nakrájíme na menší půlměsíce.

Upečená kuřecí prsa dáme do mísy a přidáme nakrájená jablka a okurky. Vše spojíme majonézou, zakapeme citronem, solí, podle chuti můžeme přidat i cukr. Zlehka vmícháme polovinu ušlehané šlehačky. Druhou necháme na konečnou ozdobu.

Omytý a rozebraný salát klademe na dezertní talířky. Na salátové lístky pěkně srovnáme kuřecí salát, ozdobíme broskví a střed vyplníme zbývající šlehačkou, kterou stříkáme sáčkem s ozdobnou špičkou.

Na vrch šlehačky můžeme dát kompotovanou třešeň nebo višeň.

Kuřecí salát s broskví a šlehačkou podáváme s bílým pečivem.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí salát s broskví a šlehačkou

Zpět na recept