Kuřecí rizoto s morkem

Jednoduchý recept na pochoutkové rizoto s kuřecím masem, morkem a sýrem.


2.81059x
45 min

Postup přípravy

Kuře uvaříme spolu s polévkovou zeleninou, solí a pepřem do poloměkka. Kuře vyjmeme z polévky, pečlivě vykostíme, očistíme a nakrájíme na menší kousky.

Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Sýr nastrouháme. Rýži spaříme a propláchneme.

V kastrole na sádle a rozpustíme morek, přidáme nasekanou cibuli a osmahneme ji. Přidáme kuřecí maso a opékáme dozlatova. Pak zastříkneme protlakem, nasypeme spařenou a propláchnutou rýži, dolijeme polévkou a dusíme. Podle potřeby dosolíme a opepříme.

Mícháme a dáváme pozor, aby se rizoto nepřipálilo. Když je rýže měkká, přidáme máslo a 4 lžíce strouhaného sýra a v rizotu je rozmícháme. Pak necháme 10 minut odpočinout.

Odpočinuté kuřecí rizoto se zeleninou posypeme zbytkem strouhaného sýra a ozdobíme snítkou petrželky. Ihned podáváme.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí rizoto s morkem

Zpět na recept