Kuřecí rizoto s lečem

Jednoduchý recept na rizoto z kuřecího masa, leča a sýru.


4.222x
45 min
2×

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme, odblaníme a nakrájíme na menší kostky. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme kousky masa a ze všech stran orestujeme. Maso osolíme, opepříme a ochutíme grilovacím kořením. Až se maso zatáhne, přidáme malou sklenici leča, promícháme a dusíme pod poklicí asi deset minut.

Poté přidáme sterilovanou kukuřici, hrášek a dusíme dalších 20 minut.

Mezitím si uvaříme rýži podle toho, jak jsem zvyklí. Já dávám přednost sypané rýži, na uvedené množství masa stačí jeden hrneček rýže. Uvařenou rýži přidáme k masu a společně pár minut prohřejeme. Podle chuti rizoto osolíme, případně opepříme.

Hotové rizoto servírujeme na talíř, na kterém každou porci posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.
user-icon

autor lucik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí rizoto s lečem

Zpět na recept