Kuřecí rizoto s kukuřicí

Rizoto z kuřecího masa a sladké kukuřice.


4.230x
35 min
10×

Postup přípravy

Jasmínovou rýži propláchneme a uvaříme ve vodě dochucené bujónem a trochou koření určenou přímo na rýži. Jasmínovou rýži uvaříme doměkka.

Mezitím si připravíme kuřecí plátky, které propláchneme, zbavíme blanek a nakrájíme na malé kousky. Kuřecí maso osolíme, výrazně okořeníme bílým pepřem a promícháme s olivovým olejem. Necháme chvíli proležet.

Teflonovou pánev rozpálíme, vhodíme kuřecí kousky a naprudko orestujeme. Mícháme, dokud nám maso nezbělá. Až poté přidáme hrst mražené sladké kukuřice a na prudkém ohni trochu orestujeme, neměla by nám zůstat žádná "šťáva". Odstavíme.

Rýži promícháme s ještě teplými kuřecími kousky a přidáme i sušenou petrželku.

Kuřecí rizoto s kukuřicí můžeme podávat jako teplý hlavní chod, ale chutná dobře i za studena.

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí rizoto s kukuřicí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.