Kuřecí rizoto s hraškem a mrkví v troubě

Recept na přípravu dobrého kuřecího rizota se zeleninou v troubě.


4.04x
150 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kuře omyjeme a rozporcujeme.

Cibuli osmahneme na oleji, přidáme rozporcované kuře, osolíme a dusíme. Po chvíli přidáme mletou sladkou papriku, podlijeme vodou a dusíme. Když je maso měkké, vyndáme ho a po zchladnutí nakrájíme na kousky. Vývar z kuřete slijeme a později ho použijeme na zalití rizota.

Vyšší plech pomažeme trochou oleje. Rýži opláchneme v sáčcích a vysypeme na plech. Na rýži rozprostřeme slitý hrášek s mrkvi a nakrájené kuřecí maso a zalijeme vývarem z masa.

Kuřecí maso musí být podlité tak, aby bylo více ponořené, protože rýže nasákne vývar. Trochu více osolíme a případně můžeme přidat vegetu, protože rýže není slaná.

Rizoto na plechu pečeme v troubě, až bude rizoto sypké.

Kuřecí rizoto s hráškem a mrkví promícháme a ihned podáváme k jídlu.
user-icon

autor strockovam


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí rizoto s hraškem a mrkví v troubě

Zpět na recept