Kuřecí řízek s česnekem

Kuřecí řízek potřený česnekem a ochucený provensálským kořením.


4.223x
30 min

Postup přípravy

Stehenní kuřecí řízky omyjeme a necháme okapat. Maso posypeme provensálským kořením, potřeme prolisovaným česnekem a opepříme.

Porce obalíme v hladké mouce, ve strouhance (rukou strouhanku přitlačíme) a nakonec je namáčíme v rozšlehaném vajíčku. Okamžitě je vkládáme na rozehřátý olej a smažíme dozlatova z jedné strany, pak otočíme a pánev přikryjeme poklicí. Necháme řízky chvíli dopékat.

Smažené kuřecí řízky s česnekem podáváme s vařeným bramborem, čerstvou zeleninou a dresinkem podle chuti.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí řízek s česnekem

Zpět na recept