Kuře po provensálsku - kuřecí prsní řízky opečené na pánvi a zapečené se směsí zeleniny a koření. Vše máme z jednoho pekáčku, takže příprava je víc než snadná a výsledek velmi podařený. Brambor je k tomuto pokrmu nejlepší přílohou. Pochutná si celá rodina.
- - | česnek | |
- - | sůl | |
- - | petrželka | |
3 ks | rajčata | |
1 ks | cibule | |
- - | mletý pepř | |
- - | olivy | |
150 ml | bílé víno | |
- - | olivový olej | |
1 ks | paprika červená | |
1 ks | paprika zelená | |
- - | oregano | |
- - | bylinky provensálské | |
4 ks | kuřecí řízek |
Jak zahustit kuře na paprice? Vyberte si jeden z typických způsobů
Slepice (nebo častěji spíš kuře) na paprice je tak trochu návyková záležitost. Zvlášť pokud žijete ve střední Evropě. Tady máme totiž pro dušené drůbeží maso s paprikovou omáčkou slabost. A roli příliš nehraje, jestli se jako příloha podávají knedlíky, špecle, těstoviny nebo noky.
8 dokonalých receptů na pečené kuře
Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.
Úžasně vypadá i chutná: Máslové kuře krok za krokem
Recept na lahodnou omáčku a šťavnaté kuřecí maso. Krok za krokem si za pár minut připravíte skvělou a rychlou večeři.