Kuře po provensálsku

Kuřecí prsní řízky opečené na pánvi a zapečené se směsí zeleniny a koření. Brambor je nejlepší příloha!


2.9710x
60 min

Ingredience

- -česnek
- -sůl
- -petrželka
3 ksrajčata
1 kscibule
- -pepř mletý
- -olivy
150 mlvíno bílé
- -olej olivový
1 kspaprika červená
1 kspaprika zelená
- -oregano
- -bylinky provensálské
4 ksřízek kuřecí

Postup přípravy

Na olivovém oleji opečeme kuřecí řízky dozlatova, pak je vložíme do pekáčku a nebo do zapékací formy. Troubu předehřejeme na 190 st. Na vypečeném tuku zesklovatíme nakrájenou cibulku na kolečka. Přidáme nakrájené žampiony a omyté papriky nakrájené na kolečka. Vše asi 5 minut opékáme, potom vložíme nakrájená rajčata, posekaný česnek, osolíme, opepříme a ochutíme provensálskými bylinkami a oreganem, osmahneme. Zeleninu se žampiony narovnáme do pekáčku na řízky, přilijeme víno, přikryjeme a dáme do trouby. Pečeme asi 45 minut, posledních 15 minut odkryté. Na talíři sypeme olivami.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře po provensálsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.