Kuře po provensálsku

Kuřecí prsní řízky opečené na pánvi a zapečené se směsí zeleniny a koření. Brambor je nejlepší příloha!


2.9710x
60 min

Ingredience

- -česnek
- -sůl
- -petrželka
3 ksrajčata
1 kscibule
- -pepř mletý
- -olivy
150 mlbílé víno
- -olivový olej
1 kspaprika červená
1 kspaprika zelená
- -oregano
- -bylinky provensálské
4 kskuřecí řízek

Postup přípravy

Na olivovém oleji opečeme kuřecí řízky dozlatova, pak je vložíme do pekáčku a nebo do zapékací formy. Troubu předehřejeme na 190 st. Na vypečeném tuku zesklovatíme nakrájenou cibulku na kolečka. Přidáme nakrájené žampiony a omyté papriky nakrájené na kolečka. Vše asi 5 minut opékáme, potom vložíme nakrájená rajčata, posekaný česnek, osolíme, opepříme a ochutíme provensálskými bylinkami a oreganem, osmahneme. Zeleninu se žampiony narovnáme do pekáčku na řízky, přilijeme víno, přikryjeme a dáme do trouby. Pečeme asi 45 minut, posledních 15 minut odkryté. Na talíři sypeme olivami.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuře po provensálsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena