Kuře po provensálsku

Kuřecí prsní řízky opečené na pánvi a zapečené se směsí zeleniny a koření. Brambor je nejlepší příloha!


2.9710x
60 min

Postup přípravy

Na olivovém oleji opečeme kuřecí řízky dozlatova, pak je vložíme do pekáčku a nebo do zapékací formy. Troubu předehřejeme na 190 st. Na vypečeném tuku zesklovatíme nakrájenou cibulku na kolečka. Přidáme nakrájené žampiony a omyté papriky nakrájené na kolečka. Vše asi 5 minut opékáme, potom vložíme nakrájená rajčata, posekaný česnek, osolíme, opepříme a ochutíme provensálskými bylinkami a oreganem, osmahneme. Zeleninu se žampiony narovnáme do pekáčku na řízky, přilijeme víno, přikryjeme a dáme do trouby. Pečeme asi 45 minut, posledních 15 minut odkryté. Na talíři sypeme olivami.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře po provensálsku

Zpět na recept