Kukuřičný nákyp po americku

Zeleninový nákyp s garnáty, opečenou slaninou a chlebem. Slanina jídlo krásně provoní!


3.0582x
60 min

Ingredience

125 gslanina
- -olej
- -sůl
20 gmáslo
- -petrželka
250 mlmléko
250 gžampióny
- -hořčice
- -mouka hladká
- -pepř mletý
100 gsýr strouhaný
2 plátkychléb toustový
280 gkukuřice sterilovaná
200 ggarnát mořský

Postup přípravy

Houby nakrájíme na plátky, kostičky slaniny opečeme dokřupava a dáme stranou. Houby podusíme na tuku ze slaniny a taky uložíme. Plátky chleba nakrájíme na kostky a opečeme na tuku, kukuřici necháme okapat, slaninu, žampiony, chleba a kukuřici smícháme dohromady a garnáty, vše dáme do vymazané zapékací misky. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme lžíci mouky a uděláme světlou jíšku, přilijeme mléko a necháme přejít varem, dochutíme solí a pepřem a hořčicí, omáčku nalijeme na nákyp a posypeme sýrem. Pečeme asi na 200 st tak půl hodiny. Zdobíme petrželkou.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kukuřičný nákyp po americku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.