Krutonky

Tradiční výroba krutonků do krémových polévek.


3.287x
10 min

Postup přípravy

Z toastového chleba okrájíme kůrky. Zbytek nakrájíme na stejné kostičky.

Na pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje a kostičky na něm zprudka smažíme asi 2 - 3 minuty. Prostě dozlatova. Olej můžeme nahradit máslem. Krutonky budou jemnější.

Pánev odstavíme, kostičky vybereme (nejlépe děrovanou lžící) a osušíme od přebytečného tuku.

Krutonky vkládáme do horké polévky. Ještě teplé je můžeme promíchat se sekanými bylinkami nebo jiným kořením. Také chléb nemusíme krájet, ale můžeme z něj ozdobnými vykrajovátky tvořit tvary, které udělají radost nejen dětem. Postup je stejný.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krutonky

Zpět na recept