Krůtí rolka na zeleninovém lůžku

Roláda z krůtího stehna plněná vaječnou omeletou a párky. Recept na výborný hlavní chod, který podáváme s bramborovou kaší.


3.6823x
120 min
1×

Ingredience

1 stroužekčesnek
2 ksvejce
2 kscibule
1 kspórek
4 kspárek
3 ksbobkový list
2 lžícegrilovací koření
1 lžícemáslo na smažení
2 lžíceplnotučná hořčice
1 ksčervená paprika
1-2 lžícekoření na pečené kuře
2 plátkyuzený sýr
800 gkrůtí stehno
1 lžičkasušený česnek
4 snítkyčerstvý rozmarýn
2 ksbílá paprika

podle potřeby

voda na podlití

Postup přípravy

S přípravou masa začneme večer. Krůtí maso omyjeme, osušíme, prokrojíme a rozložíme, abychom získali co největší plát masa. Plát masa posypeme kořením na pečené kuře. Maso svineme do roládky a zabalené do folie uložíme do chladničky. Druhý den si na másle osmažíme osolenou polovinu jedné cibule, přidáme oranžovou nebo červenou papriku nakrájenou na nudličky a 3 lžíce nakrájeného pórku. Orestujeme, zalijeme rozšlehanými osolenými vejci a necháme srazit a vychladnout. Krůtí maso rozložíme, posypeme nasekaným česnekem, potřeme hořčicí, na to položíme omeletu, na ni dáme dva větší plátky uzeného sýra a párky na šířku rolky. Použijeme jeden delší párek, případně položíme dva kratší vedle sebe. Roládu trochu stočíme, abychom schovali párky, poté přidáme další párek (párečky) a stočíme do pevné rolky. Převážeme kuchyňským motouzkem, aby se nám krůtí roláda během pečení nerozevřela. Do pekáče vlijeme asi 1 cm vody. Cibule rozčtvrtíme, nakrájíme na nudličky a přidáme do pekáče. Na to položíme krůtí rolku. Poprášíme sušeným česnekem a celé i s cibulí a grilovacím kořením.dáme péct do předehřáté trouby. Krůtí rolku pečeme při vyšší teplotě asi 50 minut. Mezitím si nakrájíme na proužky zbylý pórek a papriky. Potom dáme pod otočenou rolku nakrájenou zeleninu, 3 bobkové listy a ještě přihodíme asi 4 snítky čerstvého rozmarýnu. Rolku jemně poprášíme grilovacím kořením a dopékáme asi 20 - 30 minut. Krůtí rolku na zeleninovém lůžku můžeme podávat s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem.


Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte


Ceny potravin raketově rostou a možná si také často říkáte, kde by se ještě dalo ušetřit. Základem je jídlo nevyhazovat a veškeré "zbytky" umět šikovně zužitkovat. Vařená vejce, zbytky pečeného kuřete či bramborové kaše, ale i navíc uvařených špaget či rýže, to vše může posloužit k přípravě výborných pokrmů. Pojďme na to!


Vařte


Levná a rychlá večeře: Kuřecí placičky se sýrem a bazalkou krok za krokem


Skvělý tip na rychlou a chutnou večeři. Kuřecí placičky si můžete vždycky obměnit přidáním oblíbené suroviny, kterou máte rádi, ale také podle toho, co máte v lednici.


Levná

user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí rolka na zeleninovém lůžku

Zpět na recept