Vaření.czReceptyKrůtí řízky v pivním těstíčku

Krůtí řízky v pivním těstíčku

Šťavnatý krůtí řízek smažený v jemném pivním těstíčku může být zpestřením ve vašem jídelníčku, které ocení zejména vyznavači piva.


4.531x
45 min
3×

Ingredience

600 gkrůtí prsa

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

těstíčko

2 ksvejce
1 lžícesolamyl
2 lžícehořčice
2 lžícehladká mouka
1 lžičkasójová omáčka
100 mlsvělé pivo

Postup přípravy

Krůtí prsa očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Maso lehce naklepeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme a odložíme na hodinu do lednice. Mezitím si připravíme těstíčko. Vejce rozšleháme a promícháme s hořčicí, sójovou omáčkou a pivem. Těstíčko zahustíme moukou a solamylem, podle chuti osolíme a opepříme. Plátky masa namáčíme v těstíčku a smažíme na oleji dozlatova. Usmažené krůtí řízky necháme na papírové utěrce okapat. Krůtí řízky v pivním těstíčku podáváme s vařeným bramborem a čerstvou zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí řízky v pivním těstíčku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena