Krůta pečená po dalmácku

Recept na plněnou dalmáckou krůtu s rozmarýnem.


2.91432x
160 min
2×

Postup přípravy

Česnek oloupeme a utřeme se solí. Šunku a třetinu slaniny nakrájíme na nudličky. Část rozmarýnu rozdrtíme. Šunku smícháme slaninou, špetkou soli, pepře a rozmarýnem.

Krůtu omyjeme a osušíme. Zevnitř i zvenčí je potřeme utřeným česnekem. Šunkovou směsí na několika místech krůtu obložíme. Prsa obložíme zbylými plátky slaniny.

Pak ji kolem dokola ovážeme, potřeme olivovým olejem, dovnitř vložíme větvičku čerstvého rozmarýnu (anebo pár jehliček suchého), do pekáče nalijeme trochu oleje, krůtu pokropíme vínem, vložíme pekáč do předehřáté trouby a pečeme na 200°C skoro 2 hodiny. Poté odstraníme provázek, slaninu a rozmarýn a krůtu v troubě dopečeme do červena (asi ještě 1/2 hodiny až hodinu).

Krůtu pečenou po dalmácku podáváme s pečenými brambory, černými olivami a zeleným salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůta pečená po dalmácku

Zpět na recept