Vyzkoušejte recept na přípravu hlavního chodu z ječných krup s uzeným masem, houbami a chutí česneku a majoránky.
200 g | uzená krkovice |
1 ks | bobkový list |
10 kuliček | celý černý pepř |
4 kuličky | celé nové koření |
1 hrst | sušené hříbky nebo směs hub |
200 g | ječné drobné kroupy |
1 ks | cibule |
2-3 lžíce | vepřové sádlo |
3 stroužky | česnek |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
sušená majoránka | |
sušený tymián |
Uzenou vepřovou krkovičku zalijeme studenou vodou, přidáme bobkový list, celý černý pepř a nové koření a uvaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na kousky. Z vývaru odstraníme koření, přidáme propláchnuté ječné kroupy a namočené houby. Vše pozvolna vaříme 25 až 30 minut doměkka. Poté vše scedíme a necháme okapat.
V hluboké pánvi na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Následně přidáme měkké kroupy s houbami a nakrájené uzené maso. Vše ochutíme prolisovaným česnekem utřeným s pepřem a solí, majoránkou a tymiánem. Za stálého míchání krupoto restujeme, dokud se všechny chutě nespojí a pokrm dostatečně neprohřeje.
Krupoto s uzeným masem a houbami rozdělíme na porce, ozdobíme čerstvou petrželkou a podáváme jako sytý hlavní chod.
Videorecept: Zeleninová polévka s obilovinami aneb i zdravé jídlo může chutnat skvěle
Rádi byste svému tělu dodali tolik potřebné vitamíny a zároveň si pochutnali? Zkuste tuto hustou polévku, jejíž základem jsou loupaná zrna ječmene, cuketa, žampion portobello a bílé víno. Za 20 minut je polévka na stole a připravit ji dokáže opravdu každý.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena