Křupky z polenty

Recept na kukuřičný mls se sýrem.


2.9864x
25 min

Postup přípravy

Z kukuřičné mouky s přídavkem másla a soli uvaříme ve slané vodě polentu.

Během vaření polenty si vypláchneme pekáč ledovou vodou a hotovou polentu do výše asi 2 cm do něj vlijeme.

Pak pekáč přikryjeme alobalem, aby polenta neoschla, a necháme vychladnout.

Vychladlou polentu rozkrájíme na čtverečky nebo obdélníčky, obalíme nejprve v mouce a pak ve směsi z rozšlehaných vajec, mléka a nastrouhaného sýra.

Osmažíme na oleji a podáváme buď s tatarskou omáčkou a libovolným salátem a nebo k nějakému masitému pokrmu s omáčkou.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křupky z polenty

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká