Krupicový trhanec

Recept na nenáročný sladký hlavní chod.


5.03x
20 min

Postup přípravy

Vejce rozklepneme do mísy a rozšleháme se solí a cukrem, zředíme mlékem a po částech vmícháváme krupici. Dolijeme zbytek mléka a pořádně promícháme v husté těsto, do kterého na závěr přidáme rozehřátý tuk. Těsto na trhanec necháme půl hodiny odležet.

Na pánvi rozehřejeme tuk, vlijeme těsto a pečeme. Poté obrátíme a těsto roztrháme dvěma vidličkami na kousky a dopečeme.

Horký trhanec polijeme ovocným sirupem, posypeme vanilkovým cukrem a ihned podáváme.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krupicový trhanec

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká