Krupicový nákyp

Nákyp plněný jahodami a rybízem podáváme teplý a hodí se buď jako moučník, nebo jako hlavní chod.


3.0636x
90 min

Postup přípravy

Mléko se solí uvedeme k varu, přisypeme krupici a vaříme asi 10 minut. Z bílků ušleháme sníh. Máslo utřeme do pěny, přidáme cukr a žloutky, citronovou kůru a vlažnou krupici. Pudink a kypřící prášek rozředíme trochou vody a vmícháme do krupicové hmoty, nakonec vmícháme sníh. Polovičku hmoty naplníme do vymazané zapékací misky, omyté ovoce promícháme s rybízovým rosolem a tuto ovocnou směs naneseme na krupicovou hmotu. Zakryjeme druhou půlkou krupicového těsta a pečeme asi hodinu v troubě předehřáté na 200 st.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krupicový nákyp

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na dětskou party

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.