Krupicový nákyp s hruškami

Zapečená krupicová kaše s kousíčky hrušek bude chutnat hlavně dětem! Povrch můžeme posypat kakaem. Recept je snadný na přípravu.


3.0592x
60 min

Ingredience

75 gcukr
1 ksvejce
500 mlmléko
75 gkrupice
500 ghrušky

podle chuti

máslo
kakao
vanilka

Postup přípravy

Mléko svaříme s vanilkou, přisypeme krupici, necháme nabobtnat a osladíme cukrem. Směs necháme vychladnout. Vejce rozklepneme a bílek ušleháme v tuhý sníh.

Do vychladlé kaše přimícháme žloutek a lehce všleháme i bílkový sníh. Hrušky oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Formu vymažeme máslem, vložíme do ní hrušky, na ně nalijeme krupicovou kaši a zapékáme v troubě na 200 °C asi půl hodiny.

Krupicový nákyp s hruškami podáváme teplý. Můžeme poklást plátky másla a posypat kakaem. Bude chutnat nejen dětem!

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krupicový nákyp s hruškami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na dětskou party

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.