Krupicový nákyp 2

Jemný krupicový nákyp, zdobený šlehačkou, čokoládou a ovocem.


2.9888x
120 min

Postup přípravy

Mléko svaříme s cukrem a s máslem, přidáme v troše mléka nabobtnalou krupici a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Necháme ji vychladnout. Sušené švestky propláchneme, vložíme do vody s citronovou šťávou a pár minut povaříme. Vyjmeme, necháme vychladnout a potom nakrájíme nadrobno. Troubu předehřejeme na 170 st. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky napěníme, vmícháme švestky a přidáme do krupicové kaše. Bílky ušleháme do sněhu a také je vmícháme do kaše. Formu na pečení vymažeme a vysypeme strouhankou,vložíme krupicovou kaši, dáme do trouby a pečeme zvolna asi 45 minut. Pak napíchneme nákyp kovovou špejlí a přesvědčíme se, že je upečený. Podáváme na talíře, můžeme pokapat čokoládou a zdobit šlehačkou.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krupicový nákyp 2

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.