Krupicové knedlíky

Krupicové knedlíky jsou velmi dobrou přílohou ke gulášům.


3.1115x
60 min

Postup přípravy

Krupici spaříme vroucím mlékem a necháme půl hodiny stát. Mezitím nakrájíme na drobné kostičky housky a osmahneme je na másle. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Do prochladlé krupice vmícháme žloutky, usmaženou housku a tuhý sníh ušlehaný z bílků.

Z těsta utvoříme větší knedlíky, které vkládáme do vroucí osolené vody . Krupicové knedlíky vaříme asi 16 až 20 minut.

Hotové krupicové knedlíky ihned servírujeme.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krupicové knedlíky

Zpět na recept