Knedlíčky z krupice

Nenáročný recept na výbornou přílohu z brambor a krupice.


4.481x
45 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nastrouháme. Z nastrouhaných brambor se pokusíme odebrat všechnu tekutinu. Rohlík nebo housku nakrájíme na kostky, opečeme je na másle a ihned ukládáme na sací ubrousek.

Mléko s krupicí uvaříme do husté hmoty, kterou osolíme a přilijeme k nastrouhaným bramborám. Z bramborové hmoty mokrými rukama tvoříme knedlíčky vhodné velikosti podle nás. Do středu knedlíčku vtlačíme opečenou kostku rohlíku a opět dobře uzavřeme. Do těsta můžeme přidat oblíbené bylinky.

Knedlíčky vaříme ve vroucí osolené vodě a hlídáme, ať se nám nerozvaří.

Knedlíčky z krupice podáváme jako přílohu k různým pokrmům.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Knedlíčky z krupice

Zpět na recept