Lososa necháme rozmrazit, omyjeme a pokapeme citronem. Necháme asi hodinu odležet. Mezitím si nakrájíme nať cibulky na jemná kolečka.
Filety lososa osolíme, posypeme tymiánem, saturejkou, pokapeme olejem a všechno koření do masa zatlačíme. Necháme marinovat 4 - 5 hodin.
Na pánvi rozehřejeme olej a lososa obaleného v hladké mouce osmahneme po obou stranách dokřupava.
Omáčku si připravíme následovně. Cibulku osmahneme na oleji, až krásně zavoní. Přilijeme smetanu, vmícháme křen, koření a sůl. Necháme jen krátce probublat, stačí 3 - 4 minuty.
Křupavého lososa na talíři přelijeme smetanovou omáčkou, přidáme citron pro zakapání a podáváme jako hlavní chod. Přílohou mohou být brambory na jakýkoliv způsob.