Křupavý losos se smetanovým přelivem

Opět jeden recept na vynikající rybu.


3.913x
25 min
2×

Postup přípravy

Lososa necháme rozmrazit, omyjeme a pokapeme citronem. Necháme asi hodinu odležet. Mezitím si nakrájíme nať cibulky na jemná kolečka.

Filety lososa osolíme, posypeme tymiánem, saturejkou, pokapeme olejem a všechno koření do masa zatlačíme. Necháme marinovat 4 - 5 hodin.

Na pánvi rozehřejeme olej a lososa obaleného v hladké mouce osmahneme po obou stranách dokřupava.

Omáčku si připravíme následovně. Cibulku osmahneme na oleji, až krásně zavoní. Přilijeme smetanu, vmícháme křen, koření a sůl. Necháme jen krátce probublat, stačí 3 - 4 minuty.

Křupavého lososa na talíři přelijeme smetanovou omáčkou, přidáme citron pro zakapání a podáváme jako hlavní chod. Přílohou mohou být brambory na jakýkoliv způsob.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křupavý losos se smetanovým přelivem

Zpět na recept