Křupavá křidélka

Nenáročný recept, který vám zachutná! Křidélka mají lahodnou křupavou kůrku a lze je podávat jen tak s chlebem.


2.9431x
30 min

Ingredience

4 lžíceolej
30 gmed
12 kskuřecí křídla

podle chuti

sůl
mletý pepř
mletá sladká paprika

Postup přípravy

Kuřecí křidélka opláchneme.

Z oleje a medu připravíme na mírném ohni kompaktní hmotu. Do medové hmoty vmícháme koření.

Připravenou marinádou potřeme maso a pod poklicí marinujeme asi 2 hodiny.

Poté kuřecí křidélka z marinády vyjmeme a grilujeme asi 8 minut cca 15 cm od zdroje, křidélka během grilování obracíme.

Křupavá křidélka podáváme ihned po přípravě, jako přílohu zvolíme čerstvý chléb.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křupavá křidélka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.